Inmiddels zijn wij in opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo BV begonnen met de afbouw van het Noordgebouw te Utrecht.

Met een oppervlak van 23.000 m² zal het Noordgebouw diverse functies onderbrengen. Denk hierbij aan kantoren, wonen, retail en een hotel (met horeca gelegenheid).

 

 

Dura Vermeer omschrijft dit project als volgt:

Urban Hub

Het concept voor het Noordgebouw sluit aan bij de gedachte van een ‘Urban Hub’. Ontmoeten, wonen, shoppen, verblijven, kennisdelen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan hierin centraal. Het Noordgebouw is een verbindend element van het stationsgebied en voegt waarde toe aan de stad Utrecht als geheel en aan het stationsgebied in het bijzonder. 

Transparant

De verschillen in ritme en transparantie in de gevel in het ontwerp van het Noordgebouw onderstrepen de diversiteit en wisselwerking aan functies. Dit wordt onder andere geaccentueerd door het verspringen van de dakvlakken en de diepteverschillen in de gevel. Zowel overdag als in de avond wordt de levendigheid in het Noordgebouw zichtbaar gemaakt door maximale en verdiepingshoge transparantie in de gevels. Ze geven uitzicht op de stedelijke dynamiek van de omgeving en bieden passanten een blik op de binnenwereld van het Noordgebouw. Tussen de verspringende dakvlakken komen collectieve daktuinen waar gebruikers, bezoekers en bewoners van het Noordgebouw de mogelijkheid geboden wordt zich aan de dynamiek van de stad te onttrekken.

 

Naar verwachting zal eind 2018 het project worden opgeleverd.

Te realiseren:

  • ca.      800 m² metalstudplafonds
  • ca.      150 m² plafondeilanden
  • ca. 10.700 m² systeemplafonds
  • ca. 13.000 m² diverse metalstudwanden
Gerelateerde projecten